Terug

Klompen onderhoud

Sanita klompen onderhouden en verzorgen

Sanita klompen worden intensief gebruikt en moeten daarom goed onderhouden worden. De klompen van Sanita zijn slijtvast en duurzaam. Als de klompen daarnaast ook nog eens goed onderhouden worden zal de levensduur daarmee aanzienlijk verlengd worden. Hieronder staan een aantal tips die ervoor zorgen dat u nog langer plezier heeft van uw leren Sanita klompen van Cemex B.V.. Bekijk onze klompen via het hoofdmenu of klik hier voor alle modellen.

Vuil van leer verwijderen

Zijn het niet meer de allerschoonste klompen ooit? Tijd voor een schoonmaakbeurt. Laat de klompen eerst goed drogen. Om zeker te weten dat ze echt droog zijn, kun je ze beter een paar dagen laten staan. Poets dan met een zachte borstel al het vuil van de klompen af en neem de klompen af met een zachte doek. En klaar is Kees!

Controleer altijd of deze klompen geschikt zijn. Lees de klompinformatie goed door en ken de eisen van de werkvloer. De bovenkap van de Sanita klompen is gemaakt van leer en de binnenzool van flex foam. De Sanita klompen kunnen bijvoorbeeld niet handmatig of machinaal gewassen worden en zijn niet geschikt voor de autoclaaf. 

Goed drogen na gebruik

Een andere manier om de conditie van de klompen te waarborgen, is ze altijd goed te laten drogen na gebruik. Zijn ze nat? Zet ze dan niet in een afgesloten ruimte en laat ze ook niet bij een warmtebron drogen. Dat maakt het leer stug. Laat de klompen na gebruik altijd op een natuurlijke manier drogen, het liefst in een omgeving met voldoende ventilatie. 

Twee paar

Een andere manier om de levensduur van de klompen te garanderen, is het gebruiken van twee paar. Loop je de hele dag op klompen? Wissel ze dan af en toe af en laat het natte paar goed drogen.

Controle voor gebruik

Controleer elke keer als je de Sanita klompen wilt gebruiken, of ze niet beschadigd zijn. Zien ze er nog tiptop uit? Dan kom je de dag weer door. Zijn ze toch echt kapot aan het gaan? Dan is het tijd voor een nieuw paar. Beschadigde klompen zitten niet meer zoals ze horen te zitten en het is niet veilig. Daarnaast kan het ook slecht voor je voeten zijn. Let daarop. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
-
Cemex BV 8,7 / 10 - 596 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »